Rijbewijskeuringen

Als patiënt, maar ook als passant (niet ingeschreven in onze praktijk) kunt u na afspraak bij ons terecht voor een keuring. Helaas kunt u bij ons niet gekeurd worden voor een groot/vrachtwagen rijbewijs. 

 

U kunt een afspraak maken door te bellen naar de praktijk. Ook kunt u uw contactgegevens achter te laten op het online contactformulier (klik hier voor de contactpagina). U wordt teruggebeld voor het maken van een afspraak. 
 
 • Van te voren vult u de gezondheidsverklaring in en stuurt u het op naar het CBR.
  Hierna ontvangt u van het CBR het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren.
 • Het keuringsverslag kunnen we digitaal versturen met de ook zgn. ZD codes. Zo gaat de verwerking van online ingevulde gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.
 • Vervolgens voert de huisarts de keuring uit. Hij meet uw bloeddruk, het zicht en uw urine wordt gecontroleerd. Ook stelt hij aanvullende vragen. De huisarts vult hierna het keuringsverslag in. Met deze informatie beoordeelt het CBR of u veilig kunt blijven rijden.

Een papieren gezondheidsverklaring is ook verkrijgbaar bij de meeste gemeenten. We adviseren u om vooraf te informeren naar de verkrijgbaarheid bij uw gemeente. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de gezondheidsverklaring.

De medische keuring wordt helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De rijbewijskeuring kost €65,- en duurt ongeveer 20 minuten. 

 

Wat neemt u mee naar de rijbewijskeuring?

 • De verwijsbrief van het CBR, het keuringsverslag en eventuele hulpformulieren die moeten worden ingevuld.
 • Eventuele bril/contactlenzen (neem van contactlenzen ook de sterkte mee)
 • Uw rijbewijs of Identiteitsbewijs
 • Potje verse urine (urinepotjes zijn gratis verkrijgbaar in onze praktijk)

 

Na de medische keuring neemt het CBR de volgende besluiten (de keurende arts doet geen uitspraken over de rijgeschiktheid):  

 • U bent rijgeschikt. U mag uw rijbewijs halen of verlengen.
 • U bent rijgeschikt voor een bepaalde tijd. U mag een bepaalde periode rijden. In het bericht van het CBR staat hoe lang. De einddatum komt op uw rijbewijs te staan.
 • U bent rijgeschikt onder voorwaarden. U mag rijden, maar u moet wel bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Het CBR laat u precies weten welke maatregelen u moet nemen. Er komt een code op uw rijbewijs te staan.
 • U bent niet rijgeschikt. Helaas mag u niet of niet meer rijden. U kunt geen rijbewijs halen of verlengen. Als u een rijbewijs heeft, wordt dat ongeldig. Het CBR legt u zo goed mogelijk uit waarom u niet mag rijden.
 

Voor meer informatie over rijbewijskeuringen zie: 

Thuisarts.nl

 

Mag ik rijden met mijn medicijn?

Klik hier om te kijken of u mag rijden met uw medicijn(en).

Contact met onze praktijk

Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 17:00 uur.

Huisartsenspoedpost

De huisartsenspoedpost is uitsluitend voor spoedeisende huisartsenzorg waarmee u niet kunt wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw (eigen) huisarts.

Online regelen

De volgende zaken kunt u gemakkelijk op onze website online regelen.