No-show tarief

Invoering no-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder (tijdig) bericht niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Met ingang van 1 maart 2022 gaan wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een ‘no-show’ tarief invoeren.


Waarom een no-show tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur, maar ook steeds meer mensen komen zonder bericht niet opdagen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de huisarts, praktijkondersteuner of assistente ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch af te zeggen.


Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan indien mogelijk uiterlijk 24 uur van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op nummer 0318-200122 (keuzemenu 3). De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd; wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend. 


De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de medewerkers. De tarieven van het no-show tarief zijn €25,- voor een normaal consult tot €50,- voor een bijzonder consult (ingrepen, longfunctietesten etc.). Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.


Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Contact met onze praktijk

Maandag t/m vrijdag: 8:00 – 17:00 uur.

Huisartsenspoedpost

De huisartsenspoedpost is uitsluitend voor spoedeisende huisartsenzorg waarmee u niet kunt wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw (eigen) huisarts.

Online regelen

De volgende zaken kunt u gemakkelijk op onze website online regelen.